Blog

Help, ik kan me niet concentreren!

Help, ik kan me niet concentreren!

Ze kwam bij ons binnen met een probleem. Een ‘concentratieprobleem’. Pfff… dat klinkt zwaar. En ze was niet de eerste. We krijgen regelmatig pubers bij ons met een ‘concentratieprobleem’. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in, een concentratieprobleem.

De vier stappen van leren

De vier stappen van leren

Leren, wat is dat nou eigenlijk? Als ik de Dikke van Dale erop nasla (beter gezegd het google op internet), krijg ik meerdere betekenissen.
le•ren (leerde, heeft geleerd)
1. onderwijs geven; = onderwijzen
2. vaardigheid in iets krijgen
3. in het geheugen opnemen
4. zich kennis of vaardigheid proberen eigen te maken.

Die ene docent die het verschil maakt!

Die ene docent die het verschil maakt!

We herinneren ons allemaal die ene leraar/lerares die tijdens onze middelbare schooltijd het verschil maakte. Die docent die ons begreep en die precies aanvoelde wat ons bezig hield in die tijd. Voor mij was dat mijn lerares Duits, mevr. Simone Bos. Duits was zeker niet mijn favoriete vak maar dit werd gecompenseerd door deze docente. Op een of ander manier luisterde ze naar ons en voelde aan wat ons bezighield tijdens onze middelbare schooltijd. Een bijzondere tijd waaraan we (achteraf) vaak mooie herinneringen hebben. Een docente die tips voor de toekomst gaf waar we echt iets aan hadden en die op een bepaalde manier lesgaf waardoor we meer levenslessen mee kregen dan we toentertijd beseften.

Iets met eerste indruk?

Iets met eerste indruk?

“You never get a second chance to make a first impression”, deze zin blijft in mijn hoofd galmen. De gedachte dat we maar 1 keer een eerste indruk kunnen maken, zit vaak in mijn hoofd als ik iemand voor het eerst ontmoet. Zo ging het ook bij de start van onze huiswerkbegeleiding. Inmiddels zijn we bijna zes weken én 8 leerlingen verder en weet ik dat we een goede eerste indruk gemaakt hebben.

Van niets naar iets (moois!)

Van niets naar iets (moois!)

Verrassing!! Ik ben net terug van een mooie NLP studieweek in Frankrijk en sta nu in een mooi geschilderde en gelamineerde lege ruimte. De tranen schieten spontaan in mijn ogen. Voor de klussers is het waarschijnlijk niet meer dan een muurtje witten en een vloertje leggen, maar ik weet dat dit het begin is van iets heel bijzonders! Het zal een mooie ruimte worden waar hele bijzondere dingen zullen gebeuren. Ik heb nog geen beeld van hoe alles er uiteindelijk uit gaat zien maar het voelde gewoon meteen goed.