Basisscholen – groep 8

Wij geven ook op scholen trainingen aan groep 8-ers. Scholen kunnen kiezen uit de Ik leer leren’ training of de training Eigenaarschap. Nieuw dit schooljaar is de training SliM naar de brugklas.

We hebben de afgelopen jaren op de volgende scholen één van deze trainingen gegeven: Kindcentrum Stelle-Zeemeeuw, CBS De Oude Vaart, CBS De Parel, de Prins Willem van Oranjeschool (Terneuzen), Kindcentrum De Aventurijn (Middelburg), PCBS De Warande (Axel), CBS de Torenberg (Zaamslag) en basisschool De Driesprong (Hoek).

De Prins Willem van Oranjeschool heeft een mooie flyer gemaakt over onze training! Klik hier voor de link naar de flyer.

Ik leer leren training

De ‘Ik leer leren’ training is een landelijke training en is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf groep 8 die makkelijker en slimmer willen leren en huiswerk maken. Zie ook https://teaadema.nl/ik-leer-leren/training.

De Ik leer leren training laat kinderen zien welke voorwaarden nodig zijn om te leren: ze ontdekken hun persoonlijke leerstijl en leervoorkeuren. Dat maakt de training uniek in zijn soort, al tijdens de training beginnen kinderen efficiënter en effectiever te leren en halen ze hogere cijfers. Omdat de kinderen zich leermethodes eigen maken die het best passen bij hun eigen voorkeuren en sterke kanten is het effect van de training blijvend, ook in latere school- en opleidingsjaren.

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Leerstijl: wat is je talent en hoe zet je dit effectief in?
• Leerstrategie: hoe pak je leerwerk, maakwerk en rekenwerk slim aan?
• Faalangst: hoe ga je om met spanning en stress?
• Concentratie: hoe blijf je bij de les en hoe houd je het vol?
• Motivatie: wat doe je met ‘geen zin’ en saaie lessen?
• Plannen: hoe organiseer je je huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd?
• Evalueren: hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter?

De leerlingen ontvangen bij de eerste les een werkboek. Hierin worden de thema’s door middel van allerlei oefeningen behandeld. Spelenderwijs zullen de kinderen tips, handvatten en informatie krijgen over hun eigen manier van leren.
De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1 1/2 uur. Wij geven de training in kleine groepjes. De training kan gegeven worden aan de gehele klas of aan een geselecteerd groepje leerlingen. Dit is afhankelijk van waar jullie voorkeur naar uit gaat.
Ben je enthousiast over de training en wil je weten wat we voor jullie groep 8-ers kunnen betekenen. Vul het contactformulier onderaan de pagina in en we komen graag geheel vrijblijvend langs om al je vragen te beantwoorden.

Training Eigenaarschap

De training Eigenaarschap is een door onszelf ontwikkelde training. Het doel van deze training is ‘hoe halen kinderen het beste uit zichzelf’. Ieder kind op zijn eigen tempo en zijn eigen niveau. We gaan in de training altijd uit van de kwaliteiten van de leerling. En die hebben ze heel veel, ook al zien ze het in het begin soms een beetje als opscheppen als we ze hierop wijzen. We kijken ook vooral naar wat er al goed gaat, hierdoor zie je de kinderen bijna groeien.

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod.

 1. hoe werken je hersenen
 2. welke stappen doorloop je als je iets nieuws leert
 3. vaste en groei mindset
 4. de kracht van je gedachte
 5. plannen

De training Eigenaarschap bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1 uur. We werken in kleine groepjes.
Wij kunnen de training ook aanpassen aan een specifieke doelgroep of hulpvraag. De training kan zowel bij jullie op school gegeven worden als op onze trainingslocatie in Terneuzen.
Lijkt het je wat voor jullie groep 8’ers? Wij komen graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

SLiM naar de brugklas

De training SLiM naar de brugklas omvat vijf lessen van 1 uur in kleine groepen. Daarnaast krijgen alle leerlingen toegang tot de online leeromgeving van het programma.

De training richt zich op leerlingen in groep 8 die:

 • Nog niet zo goed weten hoe te leren voor een toets.
 • Nog geen planning kunnen maken.
 • Nu al moeite hebben om zich ertoe te zetten om huiswerk te maken.
 • Opzien tegen de veranderingen die gaan komen, dit zorgt voor spanning.
 • Zich zorgen maken over of het allemaal wel zal lukken in de brugklas.

Het resultaat van SLiM naar de brugklas

 • Goed voorbereid naar de middelbare school.
 • Meer zelfvertrouwen doordat het kind voorbereid is op de veranderingen.
 • Een planning kunnen maken en daardoor een goede start kunnen maken in de brugklas.
 • Met zelfvertrouwen naar de brugklas.

Het programma SLiM naar de brugklas bestaat uit:

 1. Verschillen tussen de basisschool en de middelbare school.
 2. Plannen
 3. Leren voor een toets
 4. Woordjes/begrippen leren
 5. Mindmappen
 6. Mindset


Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

Enkele reacties van de directie en leerkrachten van scholen waar we een training hebben gegeven

“De kinderen gingen met plezier naar elke training dat is voor mij als leerkracht een teken dat ze het leuk en nuttig vinden. Ze attenderen elkaar op helpende en niet-helpende gedachten, ze zijn er dus actief mee bezig.”


“We werken nu al een aantal jaar met jullie samen. We zien jullie altijd heel graag komen. Ieder jaar is weer bijzonder!”

“Ik heb weer genoten van het enthousiasme waarmee de kinderen van jullie trainingen terugkwamen. Ik vind dat jullie de trainingen bijzonder goed aanpakken met veel betrokkenheid en aandacht voor de leerlingen. Dank voor de heel aangename samenwerking.”