Scholen

Wij geven onze trainingen ook op scholen aan groep 8-ers. Scholen kunnen kiezen uit de Ik leer leren training of de training Eigenaarschap. We hebben de afgelopen jaren op de volgende scholen de trainingen gegeven: Kindcentrum Stelle-Zeemeeuw, CBS De Oude Vaart, CBS De Parel, de Prins Willem van Oranjeschool, Kindcentrum De Aventurijn (Middelburg) en PCBS De Warande (Axel). 

Wat houden deze trainingen in?

Ik leer leren training

Indien gewenst geven wij de 'Ik leer leren' training op scholen aan groep 8-ers. De 'Ik leer leren' training is een landelijke training en is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf groep 8 die makkelijker en slimmer willen leren en huiswerk maken. Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Hoe leer je?
- Faalangst en motivtatie
- Plannen en organiseren
- Concentratie
- Leerstijlen

De leerlingen ontvangen bij de eerste les een werkboek. Hierin worden de thema's door middel van allerlei oefeningen behandeld. Spelenderwijs zullen de kinderen tips, handvatten en informatie krijgen over hun eigen manier van leren. 

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1 1/2 uur. Wij geven de training in kleine groepjes. 

Training Eigenaarschap

Ook bieden we de training Eigenaarschap aan voor groep 8-ers. Het doel van deze training is ‘hoe halen kinderen het beste uit zichzelf’. In drie bijeenkomsten van één uur werken we in kleine groepjes aan de onderwerpen: hoe werkt het leerproces, doelen stellen, vaste en groei mindset, de kracht van de gedachte, plannen en laten we ze kennis maken met diverse manieren van leren.

Wij kunnen de training ook aanpassen aan een specifieke doelgroep of hulpvraag. 

Lijkt het je wat voor jullie groep 8-ers? Wij komen graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

400_aventurijn_4.jpg

 

 Enkele reacties van de directie en leerkrachten van scholen waar we een training hebben gegeven:

 De kinderen gingen met plezier naar elke training dat is voor mij als leerkracht een teken dat ze het leuk en nuttig vinden. Ze attenderen elkaar op helpende en niet-helpende gedachten, ze zijn er dus actief mee bezig.

Bedankt voor jullie enthousiasme! Superfijn dat jullie dit met onze kinderen uit de groepen 8 hebben willen én kunnen doen.

Omdat jullie van de kracht van het kind uitgaan en aandacht geven aan wat er al goed gaat, werken wij graag met jullie samen.