Ik leer leren training

Speciaal voor groep 8 leerlingen geven we de Ik leer leren training. In een klein groepje van maximaal 5 leerlingen gaan we aan de slag met allerlei onderwerpen. Onderwerpen die te maken hebben met de voorwaarden om te kunnen leren en leerlingen rust geven om tot leren te komen. De training gaat dus niet in op de inhoud van lesstof.

Leerlingen weten door de training wat hun sterke en zwakke punten zijn. Ze leren om te gaan met faalangst, concentratie en motivatie. De executieve functies worden ook doorgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld vaardigheden zoals: prioriteiten stellen, emoties de baas kunnen, volhouden aandacht en plannen en organiseren. Deze vaardigheden kun je zien als de dirigent van je gedrag. Dus belangrijk om deze goed voor elkaar te hebben.

De training bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. De eerste les krijgen de kinderen een werkboek. Dit werkboek gebruiken we tijdens de lessen. In dit werkboek staan ook allerlei tips als het gaat om leren. Ook leuk als naslagwerk voor jou als ouder.

Wanneer?

We houden je op de hoogte wanneer er weer een nieuwe training start.

De kosten van de training zijn 190 euro (incl. het werkboek t.w.v. 37,50 euro).

Wil je meer weten over de training? Bel of mail en we beantwoorden graag je vragen!