Persoonlijke ontwikkeling

Eerst leven, dan leren!

Als het vastlopen op school niet zit in het gebrek aan studievaardigheden maar op persoonlijk vlak dan gaan we daar (eerst) mee aan de slag. Het heeft namelijk geen zin om een planning te maken, manieren van leren te bespreken of aan de motivatie te werken als er niet-schoolse dingen spelen.

Vaak geven kinderen aan dat ze ‘zo’n vol hoofd’ hebben. Als we dan doorvragen over wat er allemaal in hun hoofd zit dan zijn dat vaak 90% dingen die niks met school te maken hebben. Voor kinderen is het dan zo lastig om ook nog aandacht en ruimte te vinden voor schoolwerk.

We mogen niet onderschatten wat voor impact gebeurtenissen op kinderen kunnen hebben. Bij grote gebeurtenissen zoals een echtscheiding, verhuizing, overlijden of onrust in het gezin weten we dat dit van invloed kan zijn op de (school-)prestaties van kinderen. Maar zeker ook de ogenschijnlijk kleine veranderingen of gebeurtenissen kunnen kinderen (tijdelijk) uit balans brengen.

Vaak zie je dit terug in het gedrag, je merkt heel goed wanneer je kind niet lekker in zijn vel zit. Hij (of zij natuurlijk) laat gedrag zien dat niet bij hem past. Je kind voelt zich onzeker, is faalangstig, chagrijnig, brutaal of sluit zich volledig af.

Merk jij bij jouw kind dat het niet lekker loopt op school en vermoed óf weet je dat de oorzaak in niet-schoolse zaken zit? Wij begeleiden jou en je kind graag! Kom langs voor een vrijblijvend gesprek!

Wat houdt de begeleiding in?

Wij werken met korte begeleidingstrajecten (3 sessies van 1 uur) waarin we jou en je kind ondersteunen door kennis over en inzichten in emoties, gevoel, gedrag en gedachten te geven.

Doel van de begeleiding (voor kind én ouder)

We streven samen naar het (terug-)brengen van rust, zelfvertrouwen, zin, enthousiasme oftewel een kind dat ‘gewoon’ weer zichzelf kan zijn.  

Investering begeleiding

Gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten.

3 sessies van 1 uur € 225,–.

Wil je een keer met ons van gedachten wisselen. Kom langs voor een geheel vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.