SLiM naar de brugklas

Overgang naar de brugklas

Volgend schooljaar is het zover, dan gaat jouw kind naar de brugklas. De afgelopen jaren op de basisschool zijn best goed verlopen. Je kind haalde goede cijfers. Heel veel hoefde hij (of zij natuurlijk!) daar niet voor te doen. Een paar keer de lesstof doorlezen of een keertje overhoord worden was meestal voldoende voor een mooi cijfer. Volgend jaar kan dit -helaas- wel anders zijn. In de brugklas heeft je kind voor wel 4 of 5 vakken tegelijk huiswerk en meerdere toetsen in een week. Hoe hou je dan overzicht? En hoe ga je om met uitstelgedrag, gamen of telefoongebruik?

En als de basisschool makkelijk ging, heeft je kind waarschijnlijk nooit echt hoeven leren leren of plannen.

Speciaal hiervoor bieden wij de training SLiM naar de brugklas aan. In deze training praten we over de verschillen tussen groep 8 en de brugklas. Zeker voor kinderen die geen oudere broer(s) of zus(sen) hebben die ze wat tips kunnen geven, kan dit heel helpend zijn. Want je gaat van de oudste van de school naar de jongste, krijgt allemaal nieuwe kinderen in de klas, hebt ieder lesuur een andere docent en iedere dag een ander lesrooster. Best een overgang!

Inhoud training

  • verschil basisschool en middelbare school
  • werking brein
  • plannen
  • manieren van leren
  • mindset

De training SLiM naar de brugklas bestaat uit vijf lessen van 1 uur in een kleine groep van max. 4 leerlingen. Naast de fysieke lessen krijgen alle leerlingen toegang tot de online leeromgeving van het programma. Ook leuk en nuttig voor jou als ouder om samen met je kind door te nemen.

Het resultaat van de training

Meer zelfvertrouwen doordat je kind voorbereid is op de veranderingen.
Een planning kunnen maken en daardoor een goede start kunnen maken in de brugklas.
Kennis van meerdere manieren van effectief leren.

Oftewel
Goed voorbereid en met zelfvertrouwen naar de brugklas!

Informatie

Hoe laat: 14.30 – 15.30 uur.
Waar: Industrieweg 2, Terneuzen.
Startdatum: donderdag 4 april.
Overige 4 trainingsdagen: donderdag 11/04, 18/04, 16/05 en 23/05.
Kosten: € 150,00 (incl. online leeromgeving).

Heb je nog vragen, bel of mail en we beantwoorden ze graag.