Met een lach en een traan

Vandaag, op weg van kantoor naar huis, werd ik geraakt door een jong stel. Ik schat allebei rond de 30 jaar, zij was zwanger. Op zich is dat plaatje niet iets waardoor ik bijzonder geraakt kan worden, maar het waren de emoties die ze uitstraalden die me raakten. Zij was in lichte (hormonale?) tranen en hij legde met een trotse en troostende blik zijn arm om haar schouder. Ik hou er niet van om dingen voor een ander in te vullen maar nu romantiseer ik het plaatje graag. Dus ik vul in dat het tranen van geluk waren.

Ik mijmer verder over mijn eigen twee zwangerschappen. Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik van elke minuut van de zwangerschappen heel bewust kon genieten. Inmiddels is de laatste 16 jaar geleden en ik realiseer me dat ik eigenlijk van elke fase in het leven van mijn dochters heel bewust heb genoten. Ik was oprecht de enige moeder die het verschrikkelijk vond dat de vakantie weer voorbij was. Nu zijn ze pubers en naderen ze het einde van hun thuis wonen. Reden temeer om te blijven genieten. Ik leef met de gedachte dat wij als ouders met onze kinderen een stukje in hun leven mee mogen lopen, op weg naar hun zelfstandigheid. Ik hoop dat deze aanstaande moeder met tranen van geluk ook haar ongeboren kindje heel bewust beleeft. In gedachte wens ik haar dat ze, heel bewust, veel gaat genieten van haar zoon of dochter! Dat ze als hij/zij straks een puber is nog steeds geniet van haar kind, met al zijn puberale acties.

In dit plaatje word ik nog meer overtuigd van het nut van ons ‘werk’, het begeleiden van schoolgaande pubers én hun ouder(s). We streven ernaar dat ouders en pubers zonder (al te veel) ruzie en gedoe de middelbareschooltijd samen beleven. Onze training Leren Leren 360° – leren van alle kanten bekeken – geeft ouders inzichten in het gedrag van hun puber en ze krijgen tips om hun kind positiever te begeleiden met hun schoolwerk. De puber weet aan het einde van de training welke manier(en) van leren er zijn en welke het beste bij hem past, hoe zijn hersenen werken bij het aanleren van nieuwe dingen (lesstof) en welke invloed gedachten hebben op zijn gedrag. Een training die het omgaan met schoolwerk voor zowel de ouder als de puber zoveel makkelijker maakt.

Een bijkomend voordeel is dat de sfeer in het gezin zal verbeteren. De ouder kan het kind met zijn schoolwerk ‘gepast’ loslaten en het kind heeft niet langer die ‘zeurende ouder’ in zijn nek. Gewoon weer gezellige gesprekken tijdens het eten en rust bij allebei. Want we mogen maar een klein stukje meelopen met onze kinderen, laten we dat stukje dan zo leuk mogelijk maken.

Wil je na het lezen van deze blog weten wat onze trainingen voor jou en je puber kunnen betekenen? Vraag dan een afspraak aan via onderstaande button. We ontvangen je (jullie) graag op onze trainingslocatie.

Leave a Comment