Middelbare school

“Jullie bij Ik leer leren Zeeuws-Vlaanderen geven met jullie trainingen de leerling net dat beetje extra’s waar wij als docent en/of mentor gewoon geen tijd voor hebben”.
‘Net dat beetje extra’s’ omvat het inzicht geven aan de leerlingen over het nut van het maken van een planning en het daadwerkelijk maken van een efficiënte planning. Ze komen erachter dat ieder een eigen manier van efficiënt plannen heeft én ieder een eigen manier van leren heeft. Welke manier het beste bij de leerling past ondervinden ze door ermee te gaan experimenteren. Naast schoolse zaken geven we ze ook persoonlijke inzichten, bijvoorbeeld over hun mindset waarmee ze hun schoolwerk elke dag aangaan.
Sinds schooljaar 2016/2017 verzorgen we jaarlijks op de Zeeuwse middelbare scholen tijdens hun Lenteschool het ‘leren leren’-gedeelte.

Maatwerk studievaardigheden

Gedurende het hele schooljaar komen leerlingen van het Lodewijk College uit school naar ons toe voor de training Studievaardigheden. De leerlingen worden voor de training geselecteerd door de mentor. In zes lessen van 90 minuten gaan we in een klein groepje aan de slag met ‘alles’ wat met ‘leren leren’ te maken heeft.

De onderdelen die vast terugkomen in elke training zijn: plannen, manieren van leren, mindset (de kracht van de gedachte), werking van de hersenen; hoe werken je hersenen als je iets nieuws (aan) wilt leren, motivatie, concentratie en een stuk persoonlijk coaching.
Met nét dat beetje extra’s zal een leerling nét wat makkelijker het schooljaar doorkomen en met een tevreden resultaat het schooljaar afsluiten. En dat gunnen wij elke middelbare scholier die, om wat voor reden(en) dan ook, vastloopt op school!

Naast de fysieke lessen hebben de leerlingen ook met hun persoonlijke code toegang tot de online leeromgeving van het programma SLiM leren leren & plannen.