Middelbare school

“Jullie bij Ik leer leren Zeeuws-Vlaanderen geven met jullie trainingen de leerling net dat beetje extra’s waar wij als docent en/of mentor gewoon geen tijd voor hebben”.
‘Net dat beetje extra’s’ omvat het inzicht geven aan de leerlingen over het nut van het maken van een planning en het daadwerkelijk maken van een efficiënte planning. Ze komen erachter dat ieder een eigen manier van efficiënt plannen heeft én ieder een eigen manier van leren heeft. Welke manier het beste bij de leerling past ondervinden ze door allerlei testen. Naast schoolse zaken geven we ze ook persoonlijke inzichten, bijvoorbeeld over hun mindset waarmee ze hun schoolwerk elke dag aangaan. Doordat we met, een door de mentoren geselecteerd, aantal leerlingen werken kunnen we persoonlijk inspelen op elk individu.
Sinds schooljaar 2016/2017 verzorgen we jaarlijks op de Zeeuwse middelbare scholen tijdens hun Lenteschool het ‘leren leren’-gedeelte.

Daarnaast verzorgen we op onze trainingslocatie in Terneuzen trainingen aan middelbare scholieren. Elke training is toegespitst op de specifieke vraag van de leerling. De onderdelen die vast terugkomen in elke training zijn plannen, manieren van leren, mindset (de kracht van de gedachte), werking van de hersenen; hoe werken je hersenen als je iets nieuws (aan) wilt leren en een stuk persoonlijk coaching. Bij deze training worden ook de ouders/verzorgers betrokken. Deze training kan op verzoek van ouders en/of school aangeboden worden. De training kan in onderling overleg tijdens of na schooltijd plaatsvinden.
Met nét dat beetje extra’s zal een leerling nét wat makkelijker het schooljaar doorkomen en met een tevreden resultaat het schooljaar afsluiten. En dat gunnen wij elke middelbare scholier die, om wat voor reden(en) dan ook, vastloopt op school!

Wil je weten wat onze trainingen voor jullie leerlingen kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.