Mama gaat online!

Maanden geleden hoorde ik mijn jongste dochter tegen haar zus schreeuwen: “Bine, Mama gaat met ons praten!!!”. Ze had de titel van het boek dat ik aan het lezen was, ‘How to talk to kids’ *, zien liggen. Een hoop gelach volgt door het hele huis. Mijn kinderen houden me zo heerlijk af en toe een spiegel voor. Ik hoop dat ze af en toe ook in mijn spiegel kijken. Een spiegel vol persoonlijke ontwikkeling, liefde voor wat ik doe en datgene doen waar mijn hart ligt.

Zo ook enkele maanden geleden. Mijn collega Anne-Marie en ik waren al een tijdje in ons trainingscentrum toe aan een volgende stap. We geven al twee jaar met veel enthousiasme ‘leren leren’ trainingen aan kinderen van groep 8 en middelbare scholieren. We ervaren dat wat deze kinderen meekrijgen positieve impact heeft op hun schoolleven. Bij de een zien we direct veranderingen optreden en bij de ander valt de ouderwetse franc wat later. Maar dat er iets op zijn plaats valt is wel duidelijk. Omdat de trainingstijden altijd buiten schooltijd vallen, merkten we dat we krap in onze tijd kwamen te zitten. En alsof wederom niks toeval is komt er een online training ‘leren leren & plannen’ op ons pad.

Bij het inschrijven voor deze opleiding hoor ik de stem van mijn jongste dochter weer galmen: “Bine, Mama gaat online!!!”.  Maar als mijn kinderen in mijn spiegel kijken zullen ze zien dat mezelf blijven ontwikkelen hoort bij mijn leven. Ze zitten nu nog volop in het middelbare school leven dus deze boodschap zullen ze nu misschien nog niet zo zien, en dat snap ik. En toch ben ik ervan overtuigd dat ze het vroeg of laat zullen registreren. Voor de zoveelste keer reis ik af naar de studielocatie in het Noorden van Nederland. Ik boek mijn hotel en laat me dagen onderdompelen in de online wereld. In mijn achterhoofd klinkt de vraag van mijn oudste dochter, is dit wéér de laatste studie die je gaat volgen? Als ze in mijn spiegel kijkt, zal ze zien wat ik nog allemaal wil leren en zou ze zien wat voor mooi pad er nog voor mij te bewandelen is. Oké, met mijn 45 jaar moet ik wel iets sneller lopen maar de wandeling ga ik maken en ik hoop dat ze af en toe eens meeloopt.

De online training SLiM leren leren & plannen is inmiddels enige maanden onderdeel van ons aanbod. En daarmee is het nog niet klaar, we blijven in ontwikkeling. Volledig nieuw dit schooljaar is onze huiswerkbegeleiding. Tijdens deze huiswerkbegeleiding maken we ook gebruik van onderdelen van de SLiM training.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@ikleerlerenzvl.nl of bel: 06-13143842 of 06-51930667.

* ‘How to talk to kids’

Leave a Comment