Training Leren Leren

Je puber kan zichzelf motiveren ook als hij ‘geen zin’ heeft, hij start op tijd met zijn huiswerk, hij neemt zijn verantwoordelijkheid voor school, heeft meer zelfvertrouwen, is zelfstandiger, weet welke manier van leren bij hem past en haalt de cijfers die passen bij zijn niveau.

Workshop Plannen en Uitvoeren

Veel pubers kunnen -in tegenstelling tot wat wij denken- veelal best goed plannen, alleen zich er aan houden, blijkt vaak een uitdaging. En hier kunnen verschillende redenen voor zijn. In deze workshop gaan we hier actief mee aan de slag.

Workshop Motivatie Verhogen

Kom je net thuis van je werk, is het eerste waar je over struikelt de schooltas van je puber. Met al zijn boeken er nog in. Het eerste wat je denkt: “dan heeft hij dus nog niks aan zijn huiswerk gedaan”. Je baalt direct, loop naar de kamer van je puber en ja hoor, daar ligt meneer. Met zijn oortjes in, telefoon in zijn handen in zijn bed. Je telt tot 10, telt nog eens tot 10…

Workshop Toets- en examenvoorbereiding

Heeft jouw puber last van stress als het gaat om het maken van toetsen? Is het de dagen (of weken) voorafgaand aan een proefwerkweek voor iedereen in huis op eieren lopen om alles maar zo ‘goed’ mogelijk te laten verlopen. Legt je puber de lat voor zichzelf heel hoog, of begint hij toch altijd weer te laat met leren, waardoor de stress iedere keer weer gigantisch is?