Workshop Plannen en Uitvoeren

Speciaal voor middelbare scholieren geven we de workshop Plannen en Uitvoeren. In deze workshop gaan we 2x 1 ½ uur aan de slag met alles wat bij het plannen en uitvoeren van huiswerk komt kijken. 

Het resultaat van deze workshop:

- je puber leert hoe je een planning maakt

- én wellicht nog veel belangrijker: hoe je je ook aan je planning houdt!

Vaak denken we dat leerlingen vastlopen op plannen, maar de meesten kunnen dat juist uitstekend! Het probleem is eerder dat ze hun planning niet uitvoeren. Met deze workshop komen ze daar achter, én leren ze naast goed plannen ook hoe ze hun planning daadwerkelijk kunnen uitvoeren.

“Het maken en volgen van een planning kan ze helpen bij het realiseren van hun doelen. Immers, wie richting heeft, komt sneller op de plaats van bestemming. Het is niet voor niets dat wij allemaal gebruik maken van navigatiesystemen om ons op de snelste manier naar onze plek van bestemming te brengen”, aldus Tea Adema, degene die de workshop heeft ontwikkeld.

Tijdens de workshop wordt aan de hand van een aantal tests, onderlinge gesprekken en actieve werkvormen het onderwerp plannen en uitvoeren van huiswerk van alle kanten belicht. Hierdoor krijgt je puber meer inzicht in zijn of haar eigen gedrag.

Want wat is de reden dat het niet lukt. Je zoon of dochter:

  • Kan inderdaad niet plannen en heeft daarbij hulp nodig.
  • Heeft andere prioriteiten (afleidingen) waardoor de planning niet uitgevoerd wordt, de leerling kan niet tot starten komen.
  • Vindt het werk saai, oninteressant en is niet gemotiveerd voor de taak.
  • Heeft te weinig inzicht in de resultaten van zijn inspanning en organiseert niet goed.

400_plannen_1.jpg

De kosten

De workshop kost €100,00 p.p. voor 2 keer 1 ½ uur, inclusief werkmateriaal. We geven de workshop in kleine groepjes van minimaal 2 en maximaal 4 leerlingen.

De workshop Plannen en Uitvoeren is een aanvulling op de Ik leer leren training. De workshop is ook afzonderlijk te volgen.

 

Klik hier om aan te melden!