Huiswerkbegeleiding

Hoe Huiswerkbegeleiding helpt

Huiswerk maken stom en saai? Het kan ook anders. Wij willen door de juiste begeleiding de leerlingen weer vertrouwen in zichzelf geven en ze leren om op een andere manier om te gaan met hun huiswerk. Hierdoor zullen het leerplezier en de cijfers omhoog gaan. En blijft er meer vrije tijd en energie over voor andere dingen.

Wat doen we?

Wij ondersteunen leerlingen bij het maken van hun huiswerk. Iedere keer wanneer ze komen nemen we kort de schooldag door zodat wij weten wat er goed ging en waar ze nog moeite mee hebben. Samen maken we een planning en bespreken we welk maak- en leerwerk die dag op het programma staan. We brengen op deze manier structuur aan in het leren.

Waar lopen leerlingen tegenaan?

Het kan voor je kind bijvoorbeeld moeilijk zijn om thuis de concentratie op te brengen om te leren of om huiswerk te maken. Of je kind is moeilijk te motiveren om na schooltijd aan het werk te gaan. Of het goed inplannen van huiswerk lukt nog niet.

Wij helpen jouw puber bij het zoeken naar een aanpak die hem of haar stimuleert om op een vaste plek en op vaste tijden huiswerk te maken. We zijn er om leerlingen weer op weg te helpen om zelfstandig aan te slag te gaan. 

Meer zelfvertrouwen

Ons doel is dat na een periode van drie maanden de leerlingen zelfstandig kunnen leren en plannen. Om dit te bereiken gaan we met ieder afzonderlijk intensief aan het werk. We stellen doelen, maken iedere week een planning en kijken mee met de manieren van leren. Wat gaat er goed gaat en wat kan er anders en handiger. Na drie maanden kan je puber hier dan zelf verder mee aan de slag.

Wellicht vindt je kind het prettiger om gedurende het hele schooljaar hulp te hebben bij het maken van het huiswerk. In beide gevallen is het een prima start naar zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, waar hij of zij de komende jaren veel profijt van zal hebben.  

Wat bieden wij?

  • een veilige en rustige plek om huiswerk te maken
  • veel persoonlijke begeleiding
  • flexibiliteit
  • effectieve manieren van leren (leren HOE te leren)
  • plannen op een manier die bij jouw kind past
  • meer zelfvertrouwen en motivatie
  • rust in huis!

Natuurlijk zal je kind thuis ook nog maak- en leerwerk moeten maken en herhalen. Maar door de goede voorbereidingen bij onze Huiswerkbegeleiding kost dit veel minder tijd.  

En ook niet onbelangrijk: we maken het ook nog eens gezellig. Samen leren met leeftijdsgenoten werkt echt motiverend!

400_huisregels_hwb1.jpg

Algemene informatie

Wij zijn geopend op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 uur-17.30 uur (uitgezonderd schoolvakanties).

Aanmelding is voor minimaal drie maanden. 

We maken eerst altijd een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we waar de knelpunten zitten en op welke dagen je kind van de Huiswerkbegeleiding gebruik wil maken. Dit (gratis) intakegesprek is samen met jou en je kind.

De Kosten

- 2x per week: €195,00 per maand.

- 3x per week: €265,00 per maand.

- extra kosten eenmalig: €150,00 voor de Ik leer leren training (gereduceerd tarief). We merken dat leerlingen er veel profijt van hebben als ze ook de Ik leer leren training volgen. In deze training gaan we actief aan de slag met onderwerpen als mindset, plannen, concentratie, motivatie en manieren van leren. Hier hebben ze tijdens de huiswerkbegeleiding direct voordeel van. Deze training omvat 5x 1 uur 1 op 1 begeleiding op een dag dat je kind naar de huiswerkbegeleiding komt. Dit geldt alleen voor kinderen die de Ik leer leren training nog niet hebben gevolgd.

Klik hier om aan te melden. Of neem contact met ons op voor meer informatie.