Workshop Motivatie Verhogen

Kom je net thuis van je werk, is het eerste waar je over struikelt de schooltas van je puber. Met al zijn boeken er nog in. Het eerste wat je denkt: “dan heeft hij dus nog niks aan zijn huiswerk gedaan”. Je baalt direct, loop naar de kamer van je puber en ja hoor, daar ligt meneer. Met zijn oortjes in, telefoon in zijn handen in zijn bed. Je telt tot 10, telt nog eens tot 10… en kan het dan toch niet laten om hem er fijntjes aan te herinneren dat het misschien wel verstandig is om aan zijn huiswerk te beginnen en te leren voor zijn proefwerk. Het antwoord: ‘Straaaks, komt goed”. Tja, je moet het nog zien.

Herken je dit en zou je graag willen dat je puber zelf in de actie gaat en jij je er niet meer mee hoeft te bemoeien, deze bemoeienis werkt overigens toch niet echt (of zelfs averechts).

Dan is de workshop Motivatie verhogen iets voor je puber. Deze workshop behandelt alles rondom motivatie en hoe een hogere motivatie te krijgen voor school en huiswerk.

De workshop is een afwisseling van doen en denken. We gaan aan de slag met:

 • Achterhalen waar het ‘motivatieprobleem’ in zit (persoonlijke test)
 • Oefeningen rondom de uitslag van de motivatietest
 • Hoe hoog legt de puber de lat?
 • Test m.b.t. de executieve functies. Welke functies gaan goed en welke kunnen nog  verbeteren.
 • Hoe kunnen gedachten ingezet worden voor meer motivatie, de kracht van de gedachte.
 • Concrete afspraken/actiepunten.

Met de vele tips gaat je puber gegarandeerd met meer motivatie naar huis. Hij weet na afloop van deze workshop precies wat hem te doen staat en hoe hij ervoor staat.

Je puber ontvangt bij deze workshop een uitgebreid werkboek van 20 pagina’s vol handige info, de oefeningen en heel veel extra tips om zelf aan de slag te gaan.

De module start met een test om erachter te komen welk type leerling je puber is:
Want wat maakt dat zijn motivatie (te) laag is?

Je puber
 • … leert hoe hij grip krijgt op motivatie
 • … leert kiezen om iets wél of misschien ook iets niet te doen
 • … krijgt inzicht in welke vaardigheden hij nodig heeft
 • … krijgt een aanzet tot het leren ontwikkelen van die vaardigheden
 • … leert verantwoordelijkheid te nemen voor zijn taken en toekomst

Je puber gaat naar huis met een werkboek waarin genoteerd is waar het mis gaat, wat er gedaan gaat worden aan de oplossing en hoe dit gaat gebeuren.

workshop Motivatie Verhogen
Praktische informatie

De groepsworkshop bestaat uit twee bijeenkomsten van 1,5 uur. De groepsgrootte is maximaal 4, zodat er echt voldoende tijd en ruimte is om elk kind ook persoonlijk te coachen. Voor deze twee bijeenkomsten betaal je € 182,50 ( inclusief 21% BTW en werkboek). Neem vrijblijvend contact op voor de volgende startdatum van de workshop.