SLiM online leren leren & plannen

400_ikleerlerenzvl_slim_logo.png

SLiM leren leren & plannen is een online programma van 12 weken voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Leren plannen en leren leren op de manier die bij je zoon of dochter past. Je kind gaat zelfstandig aan de slag, krijgt meer zelfvertrouwen en motivatie, wat leidt tot betere resultaten op school. Dit alles leidt tot minder stress en meer gezelligheid in huis.

Zou het niet geweldig zijn als......

1. Je kind in minder tijd betere resultaten haalt?

Je kind kent verschillende manieren om lesstof te leren en weet welke manier(en) het beste werken. En hij/zij kan het schoolwerk zelfstandig plannen, waardoor er meer vrije tijd over blijft.

2. Je kind zelf de verantwoordelijkheid neemt?

Je kind heeft inzicht in zijn/haar gedrag en de gevolgen hiervan. Hierdoor maakt je kind bewuste keuzes. Je kind kan een doel stellen en een plan maken om dit doel te bereiken. Indien nodig vraag je kind zelf hulp.

3. Je je kind meer los kunt laten?

Je kind weet hoe te leren en plannen. Ook neemt hij/zij de verantwoordelijkheid voor zijn/haar eigen gedrag. Dit zorgt ervoor dat jij je kind met vertrouwen los kunt laten. Omdat je weet dat hij/zij om hulpt vraagt als dit nodig is.

4. Er veel minder ruzie en stress is over school?

Jullie weten hoe je met elkaar kunt praten over school en huiswerk. En kunnen hier samen goede afspraken over maken. Hierdoor is er veel minder stress en ruzie over huiswerk in huis. De sfeer is weer gezellig, er is aan tafel weer ruimte voor andere gespreksonderwerpen en meer tijd voor het ondernemen van leuke activiteiten.

Leer in 12 weken

1.  Een planning maken

2.  Een planning uitvoeren

3.  Doelen stellen

4.  Een plan maken om het doel te behalen

5.  Woordjes leren

6.  Samenvatten

7.  Mindmappen

8.  Jezelf overhoren

9.  Concentreren

10. Discipline om je doel te bereiken

11. Reflecteren op een toets

12. Een foutenanalyse maken van een toets

13. Reflecteren op eigen gedrag

14. Om hulp vragen

15. Successen te vieren

16. Erop te vertrouwen dat hij/zij het wel kan

 

Wat houdt het de online SLiM training in?

 • Week 1: Beginsituatie
  Waar sta je aan het begin van dit programma? Welke voorwaarden zijn er nodig om te kunnen leren?
   
 • Week 2: Mindset & doelen stellen
  Informatie over een vaste mindset en een groeimindset en hoe dit jou kan remmen of helpen. Je gaat aan de slag met het stellen van doelen en maakt een plan om aan de doelen te werken.
   
 • Week 3: Plannen
  Je leert om een lange termijnplanning, weekplanning en dagplanning te maken.
   
 • Week 4: Leerstrategieën
  Informatie over verschillende leerstrategieën. Je leert welke strategieën het beste bij jou passen.
   
 • Week 5: Actief leren & samenvatten
  Je leert hoe je actief kunt leren en hoe je kunt samenvatten. Met handig stappenplan.
   
 • Week 6: Mindmappen & woordjes leren
  Deze week ga je aan de slag met mindmappen. Je leert waarom het handig is om te kunnen mindmappen en hoe je er een maakt. Ook leer je verschillende manieren om woordjes te leren.
   
 • Week 7: Concentratie & discipline
  Hoe is het gesteld met je concentratie? Je leert wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat het concentreren beter gaat.
   
 • Week 8: Hoe gaat het?
  Deze week kijken we naar de doelen die je in het begin gesteld hebt. Hoe gaat het nu en hoe gaan we de komende weken verder?
   
 • Week 9: Leren voor een toets
  De laatste belangrijke dingen voor het leren van een toets. Het leggen van verbanden en hoe weet je of je de lesstof goed genoeg beheerst?
   
 • Week 10: Na de toets
  De toets is gemaakt. Je leert reflecteren op hoe het leren voor en het maken van de toets is gegaan. Wat ging goed, wat werkte goed en wat moet ik de volgende keer anders doen?
   
 • Week 11: Toepassen
  Je hebt de afgelopen weken veel informatie gekregen en dingen geprobeerd. Nu ga je het toepassen.
   
 • Week 12: Doelen evalueren & hoe verder?
  Je evalueert hoe het de afgelopen tijd gegaan is en of je je doelen behaald hebt. Ook kijk je vooruit en maakt een plan voor de komende tijd. 

 

Het pakket

Programma van 12 lessen inclusief video’s, presentaties, downloads en opdrachten, SLiM huiswerkplanner en onbeperkt toegang tot het programma. Verder bestaat het BASIS pakket uit: kennismakingsgesprek met ouders en leerling, 2 x 60 minuten persoonlijke coaching, 2 x 30 minuten begeleiding via Skype (of indien dit de voorkeur heeft 1x 60 min. persoonlijke coaching extra), 1x per week een e-mail voor de leerling met tips en uitleg en 1x per 2 weken een e-mail voor de ouders. De training wordt afgesloten met een eindgesprek met ouders en leerling.

€ 397,00* 

 

* Het is ook mogelijk in termijnen te betalen. 

 

Kortom:

Met SLiM leren leren & plannen leert je zoon of dochter in 12 online lessen hoe hij of zij snel, leuk, makkelijk en efficiënt kan leren. De training bevat instructiefilmpjes, presentaties, schema's, checklists, stappenplannen, opdrachten en handige downloads. De visuele wijze waarop de lesstof wordt aangeboden, past bij de manier waarop leerlingen van deze tijd leren. Het geleerde wordt direct in de praktijk toegepast op opdrachten uit de training en het huiswerk van school. De lessen kunnen thuis in eigen tempo worden gevolgd en zijn daardoor eenvoudig in te passen in het schoolrooster en sportschema. Het starten met de training kan op elk gewenst moment in het schooljaar. 

Klik hier om aan te melden.