Ik leer leren training

De 'Ik leer leren' training is uitermate geschikt voor kinderen vanaf groep 8. Ook brugklassers en scholieren in de tweede en verdere klassen van de middelbare school hebben erg veel baat bij de training. En ook MBO-ers en HBO-ers volgen de training om er hun voordeel mee te doen om effectiever en meer efficiënt te leren. 

 • Groep 8
  De overstap van basisschool naar middelbare school is groot. Door het volgen van de training 'Ik leer leren' zal deze overgang makkelijker gaan omdat ze tijdens deze training leren HOE te leren en om te gaan met de vele veranderingen.
 • Brugklassers
  Als brugklastraining is de 'Ik leer leren’ training een aanrader. Met de trainingen gaan de kinderen gelijk goed van start op de middelbare school.
  Van de kennis en vaardigheden die ze tijdens de 'Ik leer leren' training opdoen, hebben ze hun hele schoolcarrière plezier.
 • Middelbare scholieren
  Als jongeren vastlopen op de middelbare school, wordt het er thuis niet gezelliger op. In principe kunnen deze kinderen goed leren. De training ‘Ik leer leren' zal deze jongeren weer op weg helpen om vol vertrouwen hun schoolperiode af te ronden.

Voor ieder kind die te maken krijgt met leren, is het een noodzaak om te leren hoe te leren. 

Er zijn twee manieren om de training te volgen:

 • Een groepstraining (€ 182,50 incl. werkboek)
 • Een individueel traject (€ 290,00 incl. werkmateriaal)

De groepstraining ‘Ik leer leren’ bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Tijdens de training wordt er intensief gewerkt met het persoonlijke werkboek en maken we gebruik van diverse spel- en trainingsmaterialen. Door dat kinderen in de trainingsgroep van elkaar verschillen, kunnen ze elkaar helpen en motiveren. Na afloop van de training ontvangen de kinderen een ‘Ik leer leren’-diploma.
Tevens is het mogelijk om zelf een groep aan te melden (4-6 kinderen). In overleg spreken we een geschikte dag en tijd af.

Iedere training kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Leren ontspannen en leren concentreren spelen in iedere training steeds een belangrijke rol. 

Elke bijeenkomst heeft een eigen thema.

 • Les 1: ontdekken van kwaliteiten, leervoorkeuren en de eigen manier van leren (leerstijlen/leerstrategie).
 • Les 2: leren omgaan met faalangst en hoe motivatie te houden.
 • Les 3: ontdekken hoe slim te plannen, met tijd om te gaan en het werk makkelijk te organiseren.
 • Les 4: ontdekken hoe het beste te concentreren.  
 • Les 5: leren de hersenen optimaal te gebruiken voor het onthouden van lesstof.

Aan het einde van iedere bijeenkomst maakt jouw kind in zijn werkboek een actieplan waarmee het de komende tijd aan de slag gaat. In het werkboek kan je kind thuis altijd terugbladeren naar het actieplan en kun je zelf de vorderingen goed volgen.

De training ‘Ik leer leren’ is een unieke en actieve doe- training. De onderwerpen uit het werkboek zijn vertaald in oefeningen zodat uw kind gaat ervaren wat leren is.

Een individueel traject bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1 uur. Hierin gaan we aan de slag met de persoonlijke leerdoelen van jouw kind.

De training is ontwikkeld door centrum Tea Adema. En is opgenomen in, en goedgekeurd voor de interventiedatabase van het RIVM, Centrum Gezond Leven. Zie voor meer informatie www.ikleerleren.nl