Informatie voor ouders

Hoe Huiswerkbegeleiding helpt

Huiswerk maken stom en saai? Het kan ook anders. Wij willen door de juiste begeleiding de leerlingen weer vertrouwen in zichzelf geven en ze leren om op een andere manier om te gaan met hun huiswerk. Hierdoor zullen het leerplezier en de cijfers omhoog gaan. En blijft er meer vrije tijd en energie over voor andere dingen.

Wat doen we?

Wij ondersteunen leerlingen bij het maken van hun huiswerk. Iedere keer wanneer ze komen nemen we kort de schooldag door zodat wij weten wat er goed ging en waar ze nog moeite mee hebben. Samen maken we een planning en bespreken we welk maak- en leerwerk die dag op het programma staan. We brengen op deze manier structuur aan in het leren.

Waar lopen leerlingen tegenaan?

Het kan voor je kind bijvoorbeeld moeilijk zijn om thuis de concentratie op te brengen om te leren of om huiswerk te maken. Of je kind is moeilijk te motiveren om na schooltijd aan het werk te gaan. Of het goed inplannen van huiswerk lukt nog niet.

Wij helpen jouw kind bij het zoeken naar een aanpak die hem of haar stimuleert om op een vaste plek en op vaste tijden huiswerk te maken. We zijn er om leerlingen weer op weg te helpen om zelfstandig aan te slag te gaan. 

Zelfvertrouwen en zelfredzaamheid

Soms is Huiswerkbegeleiding maar kort nodig. Even het bekende steuntje in de rug. Wellicht vindt je kind het prettiger om gedurende het hele schooljaar hulp te hebben bij het maken van het huiswerk. In beide gevallen is het een prima start naar zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, waar hij of zij de komende jaren veel profijt van zal hebben.  

Wat bieden wij?

- een veilige en rustige plek om huiswerk te maken

- veel persoonlijke begeleiding

- flexibiliteit

- effectieve manieren van leren (leren HOE te leren)

- plannen op een manier die bij jouw kind past

- meer zelfvertrouwen en motivatie

- rust in huis!

Algemene informatie

Openingstijden

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag direct uit school kan je kind bij ons terecht (uitgezonderd schoolvakanties).

Kosten

2x per week €195,00 per maand
3x per week €265,00 per maand

We brengen geen inschrijfkosten in rekening.

  • Facturen worden aan het begin van de maand verstuurd.
  • Opzegtermijn 1 maand (bv. voor 1 december opzeggen is per 1 januari opgezegd).
  • 2 kinderen uit 1 gezin 5 % korting op totaalbedrag.
  • Inclusief water, limonade, thee, koffie, fruit en ander lekkers.

Aanmelding is voor minimaal 3 maanden. 

We maken eerst altijd een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we waar de knelpunten zitten en op welke dagen je kind van de Huiswerkbegeleiding gebruik wil maken. Dit (gratis) intakegesprek is samen met jou en je kind.
Klik hier om aan te melden.