Huiswerkbegeleiding

Huiswerk maken? JA!

Sinds september vorig jaar bieden we ook huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren aan. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdagmiddag kunnen scholieren (direct uit school) bij ons terecht op onze trainingslocatie aan de Industrieweg 2 in Terneuzen. Heel wat scholieren maken inmiddels gebruik van onze huiswerkbegeleiding. De eerste ervaringen van leerlingen zijn zeer positief!

Waarom bieden jullie geen huiswerkbegeleiding? Een vraag die ons regelmatig is gesteld. Ouders merken dat er thuis (te) veel afleiding is en hebben het gevoel steeds te moeten ‘zeuren’ als het over huiswerk maken gaat. Zelf hebben we al langer de behoefte om leerlingen langere tijd te volgen dan alleen de vijf weken gedurende de ‘leren leren’ training. Dan kunnen we zien hóe ze leren en waar ze tijdens het leren tegenaan lopen.

Huiswerkbegeleiding biedt structuur

De huiswerkbegeleiding die we aanbieden past perfect binnen onze missie: kinderen een rustige en veilige omgeving bieden bij het ontdekken van hun unieke talenten. Scholieren kunnen bij ons voortaan op vaste tijden hun huiswerk maken. Iedere keer wanneer ze komen nemen we kort de schooldag door zodat wij weten wat er goed ging en waar ze nog moeite mee hebben. Samen maken we een planning en bespreken we welk maak- en leerwerk die dag op het programma staan. We begeleiden ze bij de verschillende manieren van leren. Op deze manier brengen we structuur aan in het leren. Ook is er ruimte voor pauze om even kort te ontspannen. Kortom, een studiemiddag bij ons levert structuur, kennis en gezelligheid op. En thuis geeft het rust (!) en is weer ruimte voor anders gespreksonderwerpen.

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. We kiezen dan ook voor kleinschalige begeleiding.