Welkom

'Ik leer leren' training

De 'Ik leer leren' training is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen vanaf groep 7 die makkelijker en slimmer willen leren en huiswerk maken. De training 'Ik leer leren’ is ook bedoeld voor kinderen in de brugklas of pubers die al vergevorderd zijn op de middelbare school maar om de een of andere reden vastlopen.

 • Groep 7/8
  De overstap van basisschool naar middelbare school is groot. Door het volgen van de training 'Ik leer leren' zal deze overgang makkelijker gaan omdat ze tijdens deze training leren HOE te leren en om te gaan met de vele veranderingen.
 • Brugklassers
  Als brugklastraining is de 'Ik leer leren’ training een aanrader. Met de trainingen gaan de kinderen gelijk goed van start op de middelbare school.
  Van de kennis en vaardigheden die ze tijdens de 'Ik leer leren' training opdoen, hebben ze hun hele schoolcarrière plezier.
 • Middelbare scholieren
  Als jongeren vastlopen op de middelbare school, wordt het er thuis niet gezelliger op. In principe kunnen deze kinderen goed leren. De training ‘Ik leer leren' zal deze jongeren weer op weg helpen om vol vertrouwen hun schoolperiode af te ronden.

Online training SLiM leren leren & plannen

Met SLiM leren leren & plannen leert jouw zoon of dochter in 12 online lessen hoe hij of zij snel, leuk, makkelijk en efficiënt kan leren. De training bevat instructiefilmpjes, presentaties, schema's, checklists, stappenplannen, opdrachten en handige downloads. De visuele wijze waarop de lesstof wordt aangeboden, past bij de manier waarop leerlingen van deze tijd leren. Het geleerde wordt direct in de praktijk toegepast op opdrachten uit de training en het huiswerk van school. De lessen kunnen thuis in eigen tempo worden gevolgd en zijn daardoor eenvoudig in te passen in het schoolrooster en sportschema. Het starten met de training kan op elk gewenst moment in het schooljaar.

Online training SLiM naar de brugklas

Op interactieve wijze, met filmpjes, stappenplannen en opdrachten, maakt jouw kind in deze training kennis met onderwerpen als: de verschillen tussen de basisschool en de middelbare school, plannen, leren voor een toets, woordjes/begrippen leren, mindmappen en het onderwerp mindset. Het programma is zo gemaakt dat je dit samen met jouw kind kunt doorlopen. Daardoor weet jij als ouder goed hoe je je kind kunt helpen in de brugklas. Het programma is makkelijk te gebruiken en stap voor stap te doorlopen. De duur van het programma is 6 weken. Bij deze online training horen ook 3 individuele coachings van 1 uur.

Workshop Plannen voor middelbare scholieren

De workshop Plannen is gericht op middelbare scholieren en bestaat uit 1 bijeenkomst van 1,5 uur.
Een goed ontwikkelde vaardigheid als plannen is heel belangrijk voor je schoolsucces. Plannen is een middel om efficiënter en effectiever te leren. 

Vervolgmodule

De vervolgmodule Omgaan met examenstress is ontwikkeld door 'Ik leer leren' Zeeuws-Vlaanderen speciaal voor middelbare scholieren. Deze module is na het afronden van de 'Ik leer leren' training te volgen.

Coaching

Bij een individueel coachingstraject begeleiden wij jouw en/of jouw kind in een aantal gesprekken bij een bepaalde hulpvraag. De hulpvraag kan betrekking hebben op leerproblemen, gedragsproblemen, emotionele problemen en alle school gerelateerde opvoedkwesties.

Scholen

Indien gewenst geven wij trainingen op locatie. Uiteraard kunnen wij de training aanpassen aan een specifieke doelgroep of hulpvraag. Onderdelen uit training kunnen er worden uitgelicht (denk aan plannen en organiseren, concentratie en motivatie). Tevens verzorgen wij presentaties rondom het thema leren.