Blog

Die ene docent die het verschil maakt!

Die ene docent die het verschil maakt!

We herinneren ons allemaal die ene leraar/lerares die tijdens onze middelbare schooltijd het verschil maakte. Die docent die ons begreep en die precies aanvoelde wat ons bezig hield in die tijd. Voor mij was dat mijn lerares Duits, mevr. Simone Bos. Duits was zeker niet mijn favoriete vak maar dit werd gecompenseerd door deze docente. Op een of ander manier luisterde ze naar ons en voelde aan wat ons bezighield tijdens onze middelbare schooltijd. Een bijzondere tijd waaraan we (achteraf) vaak mooie herinneringen hebben. Een docente die tips voor de toekomst gaf waar we echt iets aan hadden en die op een bepaalde manier lesgaf waardoor we meer levenslessen mee kregen dan we toentertijd beseften.

Iets met eerste indruk?

Iets met eerste indruk?

“You never get a second chance to make a first impression”, deze zin blijft in mijn hoofd galmen. De gedachte dat we maar 1 keer een eerste indruk kunnen maken, zit vaak in mijn hoofd als ik iemand voor het eerst ontmoet. Zo ging het ook bij de start van onze huiswerkbegeleiding. Inmiddels zijn we bijna zes weken én 8 leerlingen verder en weet ik dat we een goede eerste indruk gemaakt hebben.

Van niets naar iets (moois!)

Van niets naar iets (moois!)

Verrassing!! Ik ben net terug van een mooie NLP studieweek in Frankrijk en sta nu in een mooi geschilderde en gelamineerde lege ruimte. De tranen schieten spontaan in mijn ogen. Voor de klussers is het waarschijnlijk niet meer dan een muurtje witten en een vloertje leggen, maar ik weet dat dit het begin is van iets heel bijzonders! Het zal een mooie ruimte worden waar hele bijzondere dingen zullen gebeuren. Ik heb nog geen beeld van hoe alles er uiteindelijk uit gaat zien maar het voelde gewoon meteen goed.

Mama gaat online!

Mama gaat online!

Maanden geleden hoorde ik mijn jongste dochter tegen haar zus schreeuwen: “Bine, Mama gaat met ons praten!!!”. Ze had de titel van het boek dat ik aan het lezen was, ‘How to talk to kids’ *, zien liggen. Een hoop gelach volgt door het hele huis. Mijn kinderen houden me zo heerlijk af en toe een spiegel voor. Ik hoop dat ze af en toe ook in mijn spiegel kijken. Een spiegel vol persoonlijke ontwikkeling, liefde voor wat ik doe en datgene doen waar mijn hart ligt.

Ik hou ervan!

Ik hou ervan!

Vandaag zijn de scholen weer gestart. Niet alle leerlingen zullen het met mij eens zijn, maar ik word er vrolijk van. Deze morgen geniet ik van de bedrijvigheid in de straat. Ik woon bij het Lodewijk College (!), dus al weken lang is het stil in de straat en in onze ‘achtertuin’. Vandaag zie ik honderden leerlingen van beide schoollocaties met gepast enthousiasme voorbij fietsen. Vooral de brugklasleerlingen zijn aandoenlijk om te zien. Je pikt ze er zo uit, op hun nieuwe fiets en met hun nieuwe schooltas. Ik mag het eigenlijk niet invullen maar de blik in hun ogen komt bij mij over als die van onzekerheid en spanning.