Blog

Van niets naar iets (moois!)

Van niets naar iets (moois!)

Verrassing!! Ik ben net terug van een mooie NLP studieweek in Frankrijk en sta nu in een mooi geschilderde en gelamineerde lege ruimte. De tranen schieten spontaan in mijn ogen. Voor de klussers is het waarschijnlijk niet meer dan een muurtje witten en een vloertje leggen, maar ik weet dat dit het begin is van iets heel bijzonders! Het zal een mooie ruimte worden waar hele bijzondere dingen zullen gebeuren. Ik heb nog geen beeld van hoe alles er uiteindelijk uit gaat zien maar het voelde gewoon meteen goed.

Mama gaat online!

Mama gaat online!

Maanden geleden hoorde ik mijn jongste dochter tegen haar zus schreeuwen: “Bine, Mama gaat met ons praten!!!”. Ze had de titel van het boek dat ik aan het lezen was, ‘How to talk to kids’ *, zien liggen. Een hoop gelach volgt door het hele huis. Mijn kinderen houden me zo heerlijk af en toe een spiegel voor. Ik hoop dat ze af en toe ook in mijn spiegel kijken. Een spiegel vol persoonlijke ontwikkeling, liefde voor wat ik doe en datgene doen waar mijn hart ligt.

Ik hou ervan!

Ik hou ervan!

Vandaag zijn de scholen weer gestart. Niet alle leerlingen zullen het met mij eens zijn, maar ik word er vrolijk van. Deze morgen geniet ik van de bedrijvigheid in de straat. Ik woon bij het Lodewijk College (!), dus al weken lang is het stil in de straat en in onze ‘achtertuin’. Vandaag zie ik honderden leerlingen van beide schoollocaties met gepast enthousiasme voorbij fietsen. Vooral de brugklasleerlingen zijn aandoenlijk om te zien. Je pikt ze er zo uit, op hun nieuwe fiets en met hun nieuwe schooltas. Ik mag het eigenlijk niet invullen maar de blik in hun ogen komt bij mij over als die van onzekerheid en spanning.

De do’s en dont’s van de brugklas

De do’s en dont’s van de brugklas

Volgende week beginnen in onze regio de scholen weer. Met name voor de kersverse brugklassers het begin van een hele nieuwe periode. En een spannende periode. Niet alleen voor je kind, maar vaak ook voor jou als ouder. Hoe kun je de overgang voor je kind zo makkelijk mogelijk maken? Na een oudere zus en broer dacht ik bij de jongste wel te weten hoe het werkt. Alleen is ieder kind weer anders en blijken ze in de praktijk allemaal op hun eigen manier met school om te gaan. Hieronder een aantal tips om het in huis gezellig te houden die voor de meeste kinderen van toepassing zijn. En deze tips zijn overigens niet alleen voor brugklassers, alle ouders van middelbare scholieren kunnen er hun voordeel mee doen.

Ieder kind is gemotiveerd!

Ieder kind is gemotiveerd!

“Zo! Ik heb hier vandaag al 3 uur geleerd hè! Zolang heb ik thuis dus nog nóóit geleerd!” Vol trots raapt hij zijn aantekeningen en boeken bij elkaar en stopt ze in zijn tas. Is dit dezelfde jongen die tijdens ons eerste gesprek aangaf dat hij school écht stom vindt? Die al 5 jaar niks gedaan had voor school omdat hij het zo saai vindt? Dezelfde jongen die nu zo trots is op zichzelf en ogenschijnlijk met plezier bij ons komt studeren? Wat een metamorfose!